|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
setka
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Panie Krzysztofie. obowiązek zdawania Bh, FCI wprowadziło od 1 stycznia 2012r.
Wszystkie organizacje należące do FCI też tak powinny zrobić ( nie wiem czy musiały czy powinny)
W Polsce po chyba dosyć długich dyskusjach Bh wprowadzono dopiero od 15 lipca jako obowiązujące przed IPO. Okres przejściowy ( czyli możliwość uzupełnienia Bh po wcześniej zdanym IPO) ustalono aby psy występujące na różnych imprezach międzynarodowych ( zawody, wystawy) miały bh. I nie chodziło tu tylko o owczarki
I to może być jakiś argument dla SV, ale czy będzie? trudno mi powiedzieć.
To że u nas tak późno wprowadzono ten egzamin to nasz problem. ZKwP, niestety nie widział konieczności, bo przecież mamy swoje PT, które zresztą nadal można zdawać, bo przecież nie wszystkie rasy podchodzą do IPO ( zresztą, jak można coś takiego zdawać, jak psa tam leją pałką , )
Niektórzy na początku 2012r jeździli do Czech żeby zdawać Bh _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
|
Krzysiek
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Tak w ogóle, to z tego co wiem KON już wcześniej wysyłał oficjalne pismo w sprawie tych wyszkoleń (czyli PT i BH) do SV. Nie wiem tylko czy wysyłał bo zaistniała podobna sytuacja do mojej,czy wyprzedzająco aby do takich sytuacji nie dochodziło.Z tego co zrozumiałem to SV wtedy chyba na to przystało ale widocznie już o tym zapomnieli-bo może ktoś coś przeoczył albo im się odwidziało.W każdym razie mam nadzieję,że KON wyśle do SV ponownie pismo w tej sprawie oraz,że SV to zaakceptuje. _________________ Krzysztof Barski |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|