|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grandziocha
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 8:10 pm Temat postu: |
|
|
Jasne,że wiem i wcale się Pana ani pańskiego Wat-ka ani Katii nie boję.
jest taka bardzo fajna piosenka
"przyjdzie,na to czas ,przyjdzie czas"
Za bardzo Pan w piórka obrósł tymi zawodami i z tym swoim Wat-kiem
ale zawsze nadchodzi "koniec" _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
zhetmanskiejsfory@gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 8:59 pm Temat postu: |
|
|
Wiem i dlatego na takie filmiki nie daję się nabierać,to jest dobre właśnie dla laików,.... ale nie dla mnie ,bay,bay,...do zobaczenia na najbliższych zawodach...,chce zobaczyć tę Galati i tę Afrę,którą się tak pan zachłystuje!!!,....oczywiście na zawodach!!!,...bay!!!! bedę i zobaczę!!!
a może tę,..... KATII uda mi sie zobaczyć!!!! _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
|
Powrót do góry |
|
|
setka
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 12:09 am Temat postu: |
|
|
[quote="Grandziocha"]Gratuluje laikom i powodzenia na egzaminach po znajomości!,.... a na zawodach?!,.... z tym już gorzej będzie ,przynajmniej z jakimiś suksesami
Sławku, byłam na szkoleniu majowym, ale nic nie mówiłeś o tym, no , jak to powiedzieć, " egzaminie "..., no wiesz co !!! )) Zresztą jestem laikiem, i tak sobie myślę, że tak samo jak i pozostali laicy, chyba nawet bym nie zrozumiała , nawet wtedy gdybyś coś mówił - bo laicy tak mają - pewne rzeczy nie przychodzą do głowy....
A do P. Grandziochy - nic nie stoi na przeszkodzie , aby i Pani zorganizowała jakieś szkolenia wekendowe czy obóz. Gdzieś Pani pisała, że ma Pani uprawnienia pozoranta ( tak mi się przynajmniej wydaje ), a szkoleniowcem jest Pani na pewno - przyjmuje pani przecież psy do siebie na szkolenie. Zawsze miło jest się spotkać i razem uczyć się i uczyć psy.Myślę , że znajdą się chętni aby poznać jakieś nowe metody szkolenia i spróbować pracy z nowym pozorantem.
Powodzenia w szkoleniu.
Pozdrawiam _________________ Agata Niemyska
Ostatnio zmieniony przez setka dnia Pon Cze 08, 2009 5:49 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Grandziocha
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 11:18 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pani będzie tam jako zawodnik czy loża szydercow? | Będe jako Loża szyderców ,żeby takiego wielkiego "mistrza" wyśmiać a innych zawodników będę podziwiać bez względu na ich poziom. _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 3:12 pm Temat postu: |
|
|
setka napisał: | Sławku, byłam na szkoleniu majowym, ale nic nie mówiłeś o tym, no , jak to powiedzieć, " egzaminie "..., no wiesz co !!! Zresztą jestem laikiem, i tak sobie myślę, że tak samo jak i pozostali laicy, chyba nawet bym nie zrozumiała , nawet wtedy gdybyś coś mówił - bo laicy tak mają - pewne rzeczy nie przychodzą do głowy....
|
Bo nic nie wiem o zadnym egzaminie,wysnutym z wyobrażni "kogoś"
Laikami nazywa się osoby uczestniczące w naszych szkoleniach.
Wyjaśniam że na różnym poziomie wiedzy miałem uczestników szkolenia weekendowego.Począwszy od osób stawiających pierwsze kroki w IPO a skończywszy po ludzi którzy ze swoimi psami robili egzaminy IPO-2.Nie wliczam tutaj uznanego hodowcy z Wrocławia.Pozatym był udział brał pan,który czynnie startuje w zawodach PT ze swoimi ON eksterierowymi.Teraz będzie pani,która prowadzi w Łodzi szkołe psią.
Ja bym nie nazywał ich laikami. _________________ Filmiki z naszymi psami.
http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=93 |
|
Powrót do góry |
|
|
Zaczarowana
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 4:59 pm Temat postu: |
|
|
Troche odnoszę wrazenie, ze krytykuje sie ludzi za to, ze nic nie robia, ze w swiecie owczarskim nic sie nie dzieje, a jak juz ktos cos zrobi, cos z sensem, z wiedza to zaraz afera jak sie patrzy bo ktos jeszcze smie za to pieniadze brac - a niech bierze, zasłozone one sa.
Jesli ktos tartuje, wygrywa, ma dobre psy i wiedze nie małą to czemu miałby sie nia nie dzielic ?
Na PL rynku jest duzo kursów, takich spotkan - jedne gorsze drugie lepsze, jedne z Polskimi szkoleniowcami inne z zagranicznymi, kazdy wybiera co lubi.
I moze P. Sławek dosc duzo ogłasza się w internecie, zachwala swoje suki ( z ktorymi pracuje) ale co w tym złego ? lepiej czyta sie takie cos niz paplanie z zazdrosci co chwila, ze ktos ma fajne psy i z nimi startuje ...
Wole ciagłe zachwalanie swoich startujacych psów niz siedzenie przed kompem krycie byle czym i pisanie jaki to swiatek ON jest zły ...
Czasem warto poczytac jak to innym sie powodzi. _________________ Dorota Poklękowska
"Take this trouble for me: Make sure my shepherd dog remains a working dog, for I have struggled all my life long for that aim." |
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Napiszę parę słów na temat naszych weekendowych szkoleń w Łodzi.
Jak juz wcześniej wspominałem od wielu lat jeżdżę w różne miejsca na różnego rodzaju seminaria.Pierwsze seminarium kilkudniowe zaliczyłem chyba dziesięć lat temu z niemieckim szkoleniowcem-pozorantem o nazwisku Folker Berenz,ktory gościł w
polsce dwa razy.Od tamtego momentu cyklicznie kilka razy w roku bywałem na róznego rodzaju seminariach [ z mistrzami,vice mistrzami świata w IPO],obozach szkoleniowych,szkoleniach weekendowych z pozorantami,szkoleniowcami z zagranicy [niemieckimi,słowackimi,czeskimi],slono za to płacąc.Uczestniczyłem wielokrotnie w oficjalnych i prywatnych treningach na Mistrzostwach Świata Psów Obrończych we ,Francji,Dani,Slowacji i Belgii,podpatrując najlepszych na świecie.Uczestniczyłem w dwu tygodniowych obozach na Słowacji oraz w Czechach. Moje wyjazdy edukacyjne przez te lata wiele mnie kosztowały czasu,pieniędzy oraz wyrzeczeń.Szkolenie jak kazda dziedzina się cały czas rozwija i żeby być na bieżąco należy poznawać różne metody i nowoczesne trendy,bo inaczej zostaje sie daleko w tyle.Właśnie tą moją wiedzę zdobywaną przez lata przekazuję uczestnikom naszych szkoleń i obozów w Łodzi.
Jedni z uczestników naszych szkoleń przyjeżdżają po solidne podstawy,inni po tzw detaliki. _________________ Filmiki z naszymi psami.
http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=93 |
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Chwalę się...wiem,wiem Taaaki mały marketing .
Ale każdy tylko obrona i obrona.
Ja lubię posłuszeństwo też
To mój "konik"
Może jutro będzie wrzucony ostatni trening posłuszeństwa KATJI na filmiku Ostatnio sporo z nią pracuję w posluszeństwie. _________________ Filmiki z naszymi psami.
|
Powrót do góry |
|
|
dorplant
|
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
Wysłany: Czw Cze 11, 2009 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Kurcze co tak nudno tutaj?
Może ktoś wrzuci jakis filmik z pracą swojego psa w posluszeństwie?
Ja lubię oglądać filmiki z pracą czyjąś.
A już posłuszeństwo, to naprawdę mnie kręci.
Moje starty na ZAWODACH zacząłem od "PT" oraz "MPPT".
W regulaminie MPPT są super ćwiczenia. _________________ Filmiki z naszymi psami.
|
Powrót do góry |
|
|
jackdaw
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|