|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Joanna Kost
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2015 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Za zgłoszenie na klubówkę płaciliśmy o 10zł mniej _________________ www.kostgallery.com |
|
Powrót do góry |
|
|
Donka
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2015 10:25 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem może się mylę,ale odebrałam to jako ironię
setka napisał: | wyniki wystaw same sie zaciągają !!!! |
Jesli nie to w takim razie jest to ciekawe zjawisko bo żeby same mogły się ściągnąć to najpierw same muszą się spisać na wystawie,same wysłać,same opracować i same opublikować na stronie w sumie w takiej sytuacji jak wszystko samo się robi to po co są ci ludzie,co dla klubu to wszystko robią
A tak na poważnie,może zamiast wciąż krytykować to może warto samemu zaproponować jakąś pomoc przy tworzeniu strony,a nie potem pisać,że strona dobrze nie działa,że brakuje istotnych informacji,czy brak wyników jakiś wystaw Niestety cudu nad Wisłą nie będzie i samo się nie zrobi a ja też nie mam możliwości być na każdej wystawie i spisywać wszystkich wyników
I do informacji zainteresowanych:wszystkie informacje,które są umieszczane na stronie KON-u(mioty,ogłoszenia,suka hodowlana,reproduktor) są darmowe.
A co do ulgi 10zł za zgłoszenia to mnie akurat cieszy,bo przy wystawieniu 5 psów zostaje mi w kieszeni 50zł na dobry obiad i jeszcze jakieś piwko _________________ www.trojangold.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Joanna Kost
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2015 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Jesteś przewrażliwiona, napisałam o tych ulgach, bo faktycznie były, żadna to ironia z mojej strony. _________________ www.kostgallery.com |
|
Powrót do góry |
|
|
Donka
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2015 10:36 pm Temat postu: |
|
|
Joanna Kost napisał: | Jesteś przewrażliwiona, napisałam o tych ulgach, bo faktycznie były, żadna to ironia z mojej strony. |
ale ja nic nie napisałam o tych ulgach że to ironia napisałam tylko od siebie że mnie też to cieszy bo zostało trochę grosza w kieszeni na małe przyjemności chyba to nie ja jestem przewrażliwiona _________________ www.trojangold.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
staw
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2015 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Donka napisał: | Joanna Kost napisał: | Jesteś przewrażliwiona, napisałam o tych ulgach, bo faktycznie były, żadna to ironia z mojej strony. |
ale ja nic nie napisałam o tych ulgach że to ironia napisałam tylko od siebie że mnie też to cieszy bo zostało trochę grosza w kieszeni na małe przyjemności chyba to nie ja jestem przewrażliwiona |
Wszystko fajnie ale ja nie mam 3-5 suk zgłoszonych na wystawę!! mam tylko jedną a czasami dwie i pytam !!?? co mi daje KON za obecne 50 zł !!??? _________________ staw |
|
Powrót do góry |
|
|
setka
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 1:44 am Temat postu: |
|
|
Donka napisał: | nie wiem może się mylę,ale odebrałam to jako ironię
setka napisał: | wyniki wystaw same sie zaciągają !!!! |
Jesli nie to w takim razie jest to ciekawe zjawisko bo żeby same mogły się ściągnąć to najpierw same muszą się spisać na wystawie,same wysłać,same opracować i same opublikować na stronie w sumie w takiej sytuacji jak wszystko samo się robi to po co są ci ludzie,co dla klubu to wszystko robią
A tak na poważnie,może zamiast wciąż krytykować to może warto samemu zaproponować jakąś pomoc przy tworzeniu strony,a nie potem pisać,że strona dobrze nie działa,że brakuje istotnych informacji,czy brak wyników jakiś wystaw Niestety cudu nad Wisłą nie będzie i samo się nie zrobi a ja też nie mam możliwości być na każdej wystawie i spisywać wszystkich wyników
...... |
Proszę czytać ze zrozumieniem .
Napisałam tak :
setka napisał: | .................
masz legitymację , masz dostęp do strony KON, gdzie możesz umieścić swoje psy na liście suk hodowlanych i reproduktorów , wyniki wystaw same sie zaciągają !!!! innych informacji o psach brak..... |
jeśli to niezrozumiałe , może za duży skrót myślowy ? , to wyjaśniam , że zwrot "wyniki wystaw same się zaciągają " dotyczy listy suk hodowlanych i reproduktorów !!!!!!
Oczywistym jest, że te wyniki same się nie wprowadzają , tylko ktoś je musi spisac i wprowadzić . Wiem jak trudne jest to zadanie , bo sama to wielokrotnie robiłam i wprowadzałam tu na forum.
Natomiast przy liście suk hodowlanych i reproduktorów te wyniki same sie zaciągaja z listy wystaw. Właściciel nie musi ich juz sam wprowadzac . Jest to super rozwiązanie , natomiast szkoda że nie ma innych charakterystyk danego psa jak np prześwietlenia czy DNA, czy wyszkolenie. Same wyniki wystaw nie mówią za dużo o walorach danego psa.
Domyślam się , że trudne jest też samo wprowadzenie juz przygotowanych i przesłanych wyników . Joanna Kost przesłała jakiś czas temu wyniki z MWPR w POznaniu i póki co ich nie ma , wiem też że i inne osoby przesyłały wyniki z innych wystaw i nadal czekaja na opublikowanie
co do wyglądu strony i jej zawartości, zgłaszałam swoje uwagi Panu Ważydrągowi, miał swoją wizję, taki a nie inny sposób przedstawiania wyników wystaw, dla mnie mało mówiący o psie .... Nie wiem też dlaczego lista członków KON jest podobno niemożliwa do publicznego udostępnienia ? _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
|
Donka
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 2:40 am Temat postu: |
|
|
Przyznaję źle przeczytałam ostatni fragment zdania(przekręciłam) ale mimo to utrzymuję to co napisałam wcześniej.
Gdyby było mniej krytykujących a więcej chętnych do pomocy to i strona lepiej by funkcjonowała i było by więcej na niej danych
A tak to niestety,ale nic samo się nie zrobi
Natomiast to dlaczego nie zostały opublikowane jakieś wyniki wystaw to już te kwestie trzeba wyjaśniać u źródła _________________ www.trojangold.pl |
|
Powrót do góry |
|
|
Joanna Kost
|
Wysłany: Nie Sty 04, 2015 10:01 am Temat postu: |
|
|
Rany, czy Wy kiedyś śpicie?! _________________ www.kostgallery.com |
|
Powrót do góry |
|
|
vom Lienfelde
|
|
Powrót do góry |
|
|
staw
|
Wysłany: Sob Sty 10, 2015 9:10 am Temat postu: |
|
|
Nikt na te pytania Ci nie odpowie bo i po co, Zarząd KON-u wstawia na swoją stronę nazwiska różnych ludzi czasem nie związanych z rasą ON bo ma w tym pewien interes a i te osoby robią interesy z Zarządem i tak powstaje siatka ludzi współpracujących ze sobą. Wybory się zbliżają to i trzeba zadbać o frekwencję. Zarząd jest prężny to i działa _________________ staw |
|
Powrót do góry |
|
|
askad
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Mnie zastanawia coś innego - mam niejasne wrażenie, że Klubowi niezbyt zależy na dużej liczbie członków.
Z SV dostaję przypomnienia - dawniej listowne - teraz emailowe - o konieczności opłacenia składki.
KON wystawia info nas stronie - i tyle.
Moją opłaconą w początku roku 2014 składkę natychmiast (szokująca szybkość reakcji) odesłano z powrotem z informacją, że brak składki za rok 2013. Moje odwołanie z wyjaśnieniem doczekało się odpowiedzi odmownej po wielu miesiącach - tzn. w grudniu 2014 - polecano mi się wpisać od nowa do Klubu.
Rozumiem - przepisy - ale, gdzie tzw. grzeczność (pomijam: w stosunku do członka-założyciela Klubu - każdemu przecież grzeczność się należy). Można było to samo przecież napisać od razu - ale wtedy a nuż bym miała prawo głosu na tegorocznym zebraniu
_________________ Asia Domańska |
|
Powrót do góry |
|
|
Chakra
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2015 12:11 pm Temat postu: |
|
|
W takim razie jeśli np dziś zapłacę składkę za rok 2015, to czy nadal jestem członkiem klubu, czy już nie? _________________ Sylwia Orzechowska
http://www.chakville.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
vom Lienfelde
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2015 9:17 pm Temat postu: |
|
|
tak , bo ogolnie to za 2015 mozesz zaplacic do konca roku _________________ Jarek - HONIA |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|