Forum www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Strona Główna www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl
Forum ON

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dolnośląska Majówka Owczarkarska 2008
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Strona Główna -> Wystawy (Polska)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Zaczarowana

PostWysłany: Pią Kwi 25, 2008 7:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam dobrego, zaufanego weta ktory zawsze udzieli mi odp na moje pytania.
Czasem faktycznie weci 'wymyslaja' aby nabic sobie kase .. jednak nie wszyscy i nie zawsze.
Medycyna z weterynaria ma bardzo duzo wspolnego, leki są w wiekszosci składów bardzo podobne do ludzkich. Jak dla mnie studia weterynaryjne to tez medycyna chociaz w innym wydaniu.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
alexandra

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 7:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No cóz do Majówki juz dwa dni...tylko albo aż????!!!!!
Po wielu perypetiach mamy kolejną juz ostateczną zmianę sędziego..Psy będzie sędziował Rainer Mast sedzia SV.
Do zobaczenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
auerbach

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 6:57 am    Temat postu: Rainer Mast sedzia SV. Odpowiedz z cytatem

Ja meldowałem swojego psa bo miał być SV Andreas Rudolph jako sędzia a tu się 2 dni przed wystawa zmieniło, no co za organizacja do du......
alexandra

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 8:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jedyne co moge napisac to że bardzo nam przykro..ale nie było to od nas zależne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
dorplant

PostWysłany: Wto Kwi 29, 2008 10:40 pm    Temat postu: Re: Rainer Mast sedzia SV. Odpowiedz z cytatem

auerbach napisał:
Ja meldowałem swojego psa bo miał być SV Andreas Rudolph jako sędzia .

no wlasnie ja tez liczylam na jego ocene Sad

Ostatnio zmieniony przez dorplant dnia Sro Kwi 30, 2008 9:40 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
alexandra

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 6:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mysle że sędzia Reiner Mast sprosta oczekiwaniom wystawców,nie dosc ze sędzia SV to jeszcze pierwszy raz w Polsce ze świeżym okiem na psy...
A przeciez na wystawę nie jedzie sie do danego tylko sędziego..no chyba że pod Światówkę..ale nie tym razem ..chyba Cool
Powrót do góry
adamd

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 9:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uważam, że w tej sytuacji należy podziwiać organizatorów, że udało się im znaleźć w ostatniej chwili sędziego, który zgodził się przyjechać.

A z drugiej strony prosiłbym aby nie używać na Forum wyrazów (nawet wykropkowanych) przyjętych ogólnie za mało grzeczne.
Powrót do góry
auerbach

PostWysłany: Sro Kwi 30, 2008 11:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rainer Mast bardzo kompetentny Sędzia SV to nie ulega wątpliwości i przepraszam za słowo (z kropkami). Ja zameldowałem tylko dlatego mojego psa bo miał byc SV Andreas Rudolph ale ja tez gratuluje w taki krótkim czasie załatwienia zastępczego sędziego napewno nie było łatwo i mysle ze będzie superowa wystaw
jackdaw

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 9:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te osoby ktore mnie znaja wiedza ze wystawa to ostatnie miejsce gdzie chcialbym bywac z moimi psami pracujacymi. Zawsze uwazalem ze wystawy dla moich psow to tylko dla uprawnien hodowlanych.To byl tez powod dla ktorego sie znalazlem i na tej wystawie.VAT zarejestrowanym reproduktorem jest od czterch lat ale moi znajomi hodowcy slowaccy chca go na krycia suk z lini uzytkowych na jesien.Dostaje juz maile z fotami kilku suk do krycia.Ale warunkiem zeby VAT tam mogl kryc musza byc niemieckie wymogi czyli koerung,HD,ED.DNA i jedna ocene przynajmniej dobra od sedziego niemieckiego SV.
Przeswietlenie przodu i tylu juz mu zrobilem [jest super pomimo VATa ciezkiej pracy] i to bedzie[lub jest] wyslane przez Siembiede do niemiec.Choc zaluje ze nie pojechalem do Zgorzelca zrobic to wszystko za jednym zamachem przez niemcow Sad .Koerung zrobie w Swiertlancu.
Ale do tematu ktory mi "schodzi".
Nie jestem biegly w wystawach i wiele rzeczy jest dla mnie nie zrozumialych.W zwiazku z tym mam pytanie dla osob znajacych sie na rzeczy ,ktore byly na tej wystawie.
Sedzia przez mikrofon powiedzial o VATcie ze do pies na ocene "doskonala" ale musi sie trzymac pewnych przepisow SV i nie moze mu dac tej oceny bo VAT nie ma jeszcze koerungu.Dlaczego u VATa koerung ma byc obowiazkowy a dla innych psow[w klasie uzytkowej] na tej wystawie nie??????Dlatego ze jest z lini uzytkowej?Dlaczego tu psy uzytkowe z wyszkoleniem maja miec pod gorke na wystawie? Gdyby traktowac wszystkie ONki[uzytkowe,eksterierowe] rowno to to tak jakby eksterierom ktos chcial zrobic "pod gorke" na zawodach rygoryzujac wymogi dla nich.Jak dla mnie to bzdura.Naprawde pytam z ciekawosci nie ze zlosci ze nie dostalismy tej oceny.Wcale na nia nie liczylem. Choc gdyby bya to by byla Very Happy .
Nie ukrywam ze polechtal sedzia moje podejscie do wystawiania VATa. ale jezeli juz to na slowackich wystawach bede go pokazywal z wiadomych wzgledow.
Jeszcze jedna moja watpliwosc ,mysle ze nie powinno byc kl. otwartej dla ON powyzej 24 mies .w tym wieku powinna to byc kl. uzytkowa .

Ostatnio zmieniony przez jackdaw dnia Pią Maj 02, 2008 11:46 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
auerbach

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sędzia przez mikrofon powiedział o VATcie ze do pies na ocenę "doskonała" ale musi się trzymać pewnych przepisów SV. w SV jet tak ze Psy które maja więcej nisz 3,5 lat nie mogę dostac Ocenę Doskonalą jak nie maja Körungu jak by miał mniej to by bylo bes problemu
jackdaw

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziekuje za wyjasnie w tej kwestji. Smile

Jako ciekawostke powiem ze VAT nigdy,ale to nigdy nie byl przygotowywany do wystaw. Mowie o tym aby obalic teorie niektorych hodowcow ze szkolenie sie "kluci" z wystawianiem,ze pies ktory trenuuje chodzenie przy nodze nie bedzie szedl na ringu.VAT ciagnal by nawet jezeli to ja bym go wystawial.Gorzej byloby ze mna w ocenie na "stoj",Dlatego dorota go wystawiala.
VAT sie doskonale tam bawil w przeciwienstwie do mnie Very Happy .Caly czas sie skubany smial co bylo widac na jego pysku Very Happy Very Happy Very Happy .

Ostatnio zmieniony przez jackdaw dnia Pią Maj 02, 2008 10:46 am, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
dr.puniszman

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 10:38 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tak z innej beczki ma ktoś może wyniki ? Bardzo mnie interesują ...

Pozdrawiam
Grandziocha

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

................................

Ostatnio zmieniony przez Grandziocha dnia Pią Paź 03, 2008 11:41 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
dorplant

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja z kolei uwazam ze organizator powinien jednoznacznie poinformowac przed wystawa ze sedziowanie bedzie wg reg SV a nie polskiego reg wystaw ZK czy klubowki ON
Pat

PostWysłany: Pią Maj 02, 2008 8:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dorplant napisał:
ja z kolei uwazam ze organizator powinien jednoznacznie poinformowac przed wystawa ze sedziowanie bedzie wg reg SV a nie polskiego reg wystaw ZK czy klubowki ON

To ja się tak zapytam:, Po co niemiecki sędzia, jak ma sędziować po polsku? Nie jest tak, że zgłasza się do „Niemca”, aby zobaczyć jak oni widzą polskie psy? Nie jest to trochę głupota, zapraszać niemieckiego siędziego (płacić nie małe pieniądze za jego przyjazd) i oczekiwać, aby ocenił ten „koszmar”, co niektórzy robią czy hodują? Nikt nikogo nie zmusza do wystawiania swojego psa na wystawie (klubowej, międzynarodowej, owczarkarskiej, itd.), na wystawianie u sędziego obcego, szkolenia, robienia, körungu, itd. Każdy może robić, co chce. Ale jak ktoś ma trochę ambicji, to będzie chciał się (i w tym przypadku) zawsze naprzód rozwiać. I myślę, że dla takich ludzi nie jest to niespodzianka, że sędzia, który pochodzi z kraju gdzie owczarek niemiecki ma swoje korzenie, ocenia według tych regulaminów.

Moim zdaniem, mogę Oli i Mirkowi mój największy szacunek wyrazić. Ze właśnie oni zaprosili niemieckich sędziów, którzy wreśćie docenili cięszką prace (niestety tak mało) polskich hodowli,
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Strona Główna -> Wystawy (Polska) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 4 z 8

Skocz do: