|
www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Forum ON
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Draniu
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Powiem szczerze najbardziej skrzywdzona suka w klasie użytkowej zarówno na testach jak i ringu Suzana Brawo Bis . _________________ Maciej Dranicki |
|
Powrót do góry |
|
 |
setka
|
Wysłany: Wto Wrz 24, 2013 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Mała zmiana tematu
Tradycyjnie już informuję, że wszystkie psy przygotowywane przez Martina Barjaka pozytywnie zaliczyły testy na wystawie klubowej.
W imieniu właścicieli i hodowców serdecznie dziękuję !!!!!
Mam nadzieję , że następne pokolenia psów, na następnych egzaminach, testach będą wypadały równie dobrze !!!
MAGDO i MARTINIE wielkie dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( skopiowałam z zeszłorocznej klubówki , bo ręcznie musze wstawić więcej psów )
Są to :
183. SILAS Tensor
34. XAMBO Kalupus
345. JUMA ze Skalnego Wzgórza
349. PASJA Kalupus
350. PIRANHA Tensor
351. POLA Wolf-Gang
352. Brawos Bis SUZANA http://www.youtube.com/watch?v=5m7fnsvIeHs
354. YANKA Kalupus
357. ZZ-TOP Asarko Lordana
 _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
 |
setka
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 9:12 am Temat postu: |
|
|
Na str KON-u pojawił się komunikat :
http://www.owczarek-niemiecki.com/?menu=home&dzial=nowosci&numer=94
" Więcbork 21-22 września 2013r.
2013-09-24
W imieniu Zarządu Klubu Owczarka Niemieckiego oraz Klubo komisji Zarządu Głównego Związku Kynologicznego w Polsce, chciałbym podziękować wszystkim wystawcom, sponsorom, organizatorom oraz gościom XXXII-ej Wystawy Klubowej Owczarków Niemieckich w Więcborku.
Bardzo dziękuję za liczne słowa uznania, które otrzymaliśmy zarówno w trakcie wystawy, jak i po jej zakończeniu drogą mailową i telefoniczną. Organizację wystawy wysoko ocenili również sędziowie z Niemiec, Otto Koerber-Ahrens i Lutz Wischalla. Mimo tego zdajemy sobie sprawę, że nie wszystko było idealne i za te niedociągnięcia przepraszamy. Tak duża impreza zawsze niesie za sobą ryzyko przekroczenia norm czasu, czy też wystąpienia nieprzewidzianych zdarzeń.
Gratuluję wystawcom, których psy zajęły czołowe miejsca, są to naprawdę piękne zwierzęta, z których byliby dumni owczarkarze na całym świecie. Dziękuję za zdyscyplinowanie w ringu oraz sportową rywalizację.
Przewodniczący Klubu
Waldemar Federak "
Teraz czekamy jeszcze na omówienie wystawy
 _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chakra
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 11:31 am Temat postu: |
|
|
Ciekawa jestem czy to nastapi... Głównie ciekawi mnie omówienie lokat i tytułów w kl użytkowej psów i suk ( krótkowłosych).
Widzę że nikt nie podjął dyskusji nt prześwietleń i kryteriów jakimi się kierowali sędziowie, a szkoda...
Ciekawa jestem również omówienia zwycięzkiej hodowli, gdzie jak się okazuje hodowca wypisał nie prawdziwe wyniki prześwietleń swoich zwierząt Czy mają licencję lub koerungi?
Trochę już jeżdżę na wystawy ,,owczarkarskie" i tej hodowli jakoś nie widać, nie wspomnę już o tym czołowym psie... Jak wspomniała Karolina pies 5 letni 2 raz VA a gdzie to potomstwo, jakieś osiągnięcia w większych stawkach na owczarkarskich wystawach u sędziów niemieckich????
Czy ten pies posiada Licencję?
Jak mamy więc to odczytać, co promujemy, czym owczarkarze mają się kierować?????? _________________ Sylwia Orzechowska
http://www.chakville.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nickname23
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Sylwia w tej kwestii jest kolejna ciekawostka, a mianowicie, na stronie KON-u widnieje informacja
WYNIKI POLSKIEJ LICENCJI HODOWLANEJ
Organizowanej przez
Klub Owczarka Niemieckiego Związku Kynologicznego w Polsce
Rypin 28-07-2013r.
1. YOSHI ze Spręcowa -zaliczona ocena wybitna
ur. 22.10.2008r.
o:ODIN vom Holtkamper Hof
m:YARI ze Spręcowa
PT, IPO1, HD A, ED normal, DNA
wł. Krzyżanowski Jarosła
wcześniej Asia napisała:
askad napisał: |
Z dotarciem do niemieckich prześwietleń nie ma problemu - otwieram najnowszy SV-GENETICS (3/2013) i widzę, że:
- pies VA1 YOSHI ma tylko niemieckie łokcie (ED-normal)
I może to zobaczyć każdy - koszt zakupu płytki niecałe 13 euro .
|
Więc skąd informacja przy licencji, że pies ma DNA??
Czy kolejne naciąganie prawdy, podobnie jak na stronie?
A takim razie, czy KON sprawdza autentyczność informacji podawanych przez właścicieli psów podchodzących do polskiej Licencji? _________________ Karolina Ciosek
www.darkaro.pl
"Jeśli w niebie nie ma psów, to chcę pójść tam,
gdzie po śmierci idą one" - anonim |
|
Powrót do góry |
|
 |
setka
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 1:06 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, licencja w Rypinie była 28 lipca, może pies miał pobrane DNA u polskiego lekarza, co umożliwia ostatnio KON, i nie dotarło to do SV ( procedura przez KON chyba troche trwa ) a SV Genetics 3/2013 jeszcze nie objęło tych badań , może będa na następnej płytce uwzględnione ?
Natomiast nie rozumiem po co pisać na stronie o prześwietleniach " normal " , co sugeruje prześwietlenie niemieckie , jak ma się tylko prześwietlenia polskie ????
A już wogóle nie rozumiem wykonania w NIemczech samych łokci.....  _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grandziocha
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 3:41 pm Temat postu: |
|
|
Napisze tak:
Zamiast ciach głupoty na temat Yoshki, zadzwońcie do właściciela reproduktora i zasięgnijcie info ,jak jest z tym psem,a nie plujecie i plujecie.
Tak wam żal,że psu udało się wygrać drugi raz.
Tu macie dokumenty Yoshki. Mam nadzieje ,że rozwiałam wszelkie wątpliwości dot tego psa.
A jak ktos chce znac szczegóły to proszę zadzwonić do właściciela i zasięgnąć info. 501-975-641 _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
zhetmanskiejsfory@gmail.com
Ostatnio zmieniony przez Grandziocha dnia Sro Wrz 25, 2013 4:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nickname23
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Grandziocha napisał: | Napisze tak:
Zamiast pierdolić głupoty na temat Yoshki, zadzwońcie do właściciela reproduktora i zasięgnijcie info ,jak jest z tym psem,a nie plujecie i plujecie.
|
Wydaje mi się że skoro przewodniczący KON, wskazuje właścicielom suk tego psa, jako najlepszego kandydata do krycia w Polsce (bo tak ja to rozumiem, w końcu to wystawa hodowlana), to sprawa z jego prześwietleniami, DNA i wyszkoleniem powinna być dla wszystkich jasna i czytelna!!
Szkoda, że pies 2xVA1 (PL) budzi tyle kontrowersji  _________________ Karolina Ciosek
www.darkaro.pl
"Jeśli w niebie nie ma psów, to chcę pójść tam,
gdzie po śmierci idą one" - anonim |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafał Ch.
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Nickname23 napisał: | Grandziocha napisał: | Napisze tak:
Zamiast pierdolić głupoty na temat Yoshki, zadzwońcie do właściciela reproduktora i zasięgnijcie info ,jak jest z tym psem,a nie plujecie i plujecie.
|
Wydaje mi się że skoro przewodniczący KON, wskazuje właścicielom suk tego psa, jako najlepszego kandydata do krycia w Polsce (bo tak ja to rozumiem, w końcu to wystawa hodowlana), to sprawa z jego prześwietleniami, DNA i wyszkoleniem powinna być dla wszystkich jasna i czytelna!!
Szkoda, że pies 2xVA1 (PL) budzi tyle kontrowersji  |
A który pies Pani zdaniem powinien wygrać tę najważniejszą klasę ,jaką niewątpliwie jest kl. użytkowa. Pytanie na serio bez podtekstów. NIech Pani napisze i uzasadni _________________ Rafał Cholewa
www.szlachetnakrew.com.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grandziocha
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Grandziocha
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nickname23 napisał: | .... to sprawa z jego prześwietleniami, DNA i wyszkoleniem powinna być dla wszystkich jasna i czytelna!!
Szkoda, że pies 2xVA1 (PL) budzi tyle kontrowersji ;) |
|
Szanowna Pani ,proszę przeczytać dokumenty tego psa
Jak Pani dochowa się takiego YOSHKI , to uznam Panią za hodowcę a póki co jest Pani taką "straganiarą" i nie pies wywołuje kontrowersje tylko tacy forumowicze jak Pani i pani podobni . _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
zhetmanskiejsfory@gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rafał Ch.
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Grandziocha napisał: | Pytanie to, to powinien Pan skierować do tych "doświadczonych" hodowców co to wypuścili 1-3 miotów. |
Pani Halino ja akurat jestem ciekaw co powie /napisze na ten temat pani Karolina _________________ Rafał Cholewa
www.szlachetnakrew.com.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
btusik
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 7:29 pm Temat postu: |
|
|
miłego oglądania....
Owczarek niemiecki - krótkowłosy
SUKI - Klasa SZCZENIĄT - wiek od 6 do 9 miesięcy
1wo DIVA vom Waldfurter Wald
2wo BARCA Fiore di Ciliegio
3wo SISI Mario Grande
 _________________ "Rzeczy ulegają nieustannym zmianom, podobnie jak ludzie, gdy obniżają się do poziomu przedmiotów... Przyjaciele zaś pozostają niezmienni, co stanowi dowód, iż przyjaźń jest czymś boskim i nieśmiertelnym."
www.primomiogrande.eu
Ostatnio zmieniony przez btusik dnia Sro Wrz 25, 2013 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
btusik
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 7:41 pm Temat postu: |
|
|
SUKI - Klasa MŁODZIKÓW - wiek od 9 do 12 miesięcy
1bdb HEYA vom TeamAlhambra
2bdb XENIE vom Suentelstein
3bdb CARMEN od Szalonej Wandy
4bdb ZAIRA no Bartas Krasta
 _________________ "Rzeczy ulegają nieustannym zmianom, podobnie jak ludzie, gdy obniżają się do poziomu przedmiotów... Przyjaciele zaś pozostają niezmienni, co stanowi dowód, iż przyjaźń jest czymś boskim i nieśmiertelnym."
www.primomiogrande.eu |
|
Powrót do góry |
|
 |
btusik
|
Wysłany: Sro Wrz 25, 2013 8:42 pm Temat postu: |
|
|
SUKI - Klasa MŁODZIEŻY - wiek od 12 do 18 miesięcy
1bdb BELLA von Gran Peregrino
2bdb MILA Tombo
3bdb AJLA Walcommon
4bdb MARCA Rodiaz
9bdb JAKUTA Primo Grande
www.primomiogrande.eu
Ostatnio zmieniony przez btusik dnia Czw Wrz 26, 2013 8:27 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|