Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Grandziocha
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 8:39 am Temat postu: |
|
|
[quote="jackdaw"][
Cytat: | Z eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu dlugo Cię nikt nie pobije :) jezeli chodzi o "wyczyn" w użytkowości eksteriera.Mówię o skali światowej :) |
Jak wszystkie owczarki na świecie padną!!! _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
zhetmanskiejsfory@gmail.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
AM
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 5:59 pm Temat postu: |
|
|
Grandziocha napisał: |
Jak wszystkie owczarki na świecie padną!!! |
To bardzo proszę wskazać, ile owczarków eksterierowych startowało ostatnio na MŚ FCI lub WUSV? Bo ja oprócz Unki widziałam jedynie ONka eksterierowego na WUSV 2008 i należał do Ivana Balabanova. Reszta wszystko linie użytkowe... _________________

Ostatnio zmieniony przez AM dnia Nie Kwi 04, 2010 6:01 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
setka
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 6:00 pm Temat postu: |
|
|
[quote="Grandziocha"] jackdaw napisał: | [
Cytat: | Z eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu dlugo Cię nikt nie pobije jezeli chodzi o "wyczyn" w użytkowości eksteriera.Mówię o skali światowej |
UNKA i GAZ z Tuszyńskiego Lasu godnie reprezentują eksteriery na zawodach. Trzymam za nich kciuki na Silesii ( oprócz moich użytkowych faworytów ). Oby więcej eksterierów pokazywało się w sporcie, i pewnie kilka by się nadawało, tylko przewodnikom się nie chce  _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demarko
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Nie tyle nie chce , co nie ma czasu , bo albo wystawy i szkolenie albo zawody i też do nich szkolenie.Ja mam zamiar po zdaniu IPO1 z suką wystartować potem na najbliższych zawodach .Obym wytrwał w swoim postanowieniu... _________________ Marek Dmochowski |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grandziocha
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja rozumiem eksterier,...wystawy eksterier -zawody,użytek -wystawy,użytek- zawody.To kwestia zamiłowania,czasu,warunków,chęci, możliwości finansów,...ale nie rozumiem wazeliniarstwa w wykonaniu Kawki. _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
|
Powrót do góry |
|
 |
setka
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Demarko napisał: | Nie tyle nie chce , co nie ma czasu , bo albo wystawy i szkolenie albo zawody i też do nich szkolenie.Ja mam zamiar po zdaniu IPO1 z suką wystartować potem na najbliższych zawodach .Obym wytrwał w swoim postanowieniu... |
Powodzenia życzę !  _________________ Agata Niemyska |
|
Powrót do góry |
|
 |
jackdaw
|
Wysłany: Nie Kwi 04, 2010 10:00 pm Temat postu: |
|
|
[quote="setka"] Grandziocha napisał: | jackdaw napisał: | [
Cytat: | Z eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu dlugo Cię nikt nie pobije jezeli chodzi o "wyczyn" w użytkowości eksteriera.Mówię o skali światowej |
UNKA i GAZ z Tuszyńskiego Lasu godnie reprezentują eksteriery na zawodach. Trzymam za nich kciuki na Silesii ( oprócz moich użytkowych faworytów ). Oby więcej eksterierów pokazywało się w sporcie, |
Agata,wlasnie takie zdanie o eksterierach ja mam.
Zawsze trzymam kciuki za eksteriery na zawodach,które zawsze bronilem na forach a zwlaszcza [żaciekle,swego czasu] na psysportowe.
Nawiazuję do ich użytkowości.
Zawsze szanuję,każdego kto startuje na zawodach a tym bardziej z eksterierem. _________________ Filmiki z naszymi psami.
http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=93 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grandziocha
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 9:29 am Temat postu: |
|
|
Cytat: | jackdaw napisał: |
Zawsze szanuję,każdego kto startuje na zawodach a tym bardziej z eksterierem. |
|
Święta wielkanocne a ten z wazeliną wyjeżdża Lepiej się przyznaj Kawka ,że boisz się Marcina bo jak na razie jest lepszy.Ma teraz nowego młodego owczarka niemieckiego EGO,który jest wieku KATII -model 1949 no,to na wszelki wypadek mu cukrujesz. _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
|
Powrót do góry |
|
 |
Demarko
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:05 am Temat postu: |
|
|
cyt.
"Zawsze szanuję,każdego kto startuje na zawodach a tym bardziej z eksterierem."
Odnoszę wrażenie że te eksteriery to są jakieś kaleki...,ale jak czasami słuchałem relacji z zawodów to dziwiłem się że psy/użytki/które nic nie robią tylko ćwiczą , ćwiczą i ćwiczą ,a potem zaliczają na zawodach np.ślad
albo go wcale nie podejmują to coś jest nie tak ! /może przewodnik nieudacznik/ Więc ani z niego użytek ani Owczarek Niemiecki tylko pod szyldem użytkowości są dalej rozmnażane.
Bez żadnej uszczypliwości ale takie mam zdanie _________________ Marek Dmochowski |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grandziocha
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Słuszna uwaga.Taka KATII- model 1949 nie powącha na wystawie ogona eksterierowi ,..no chyba, że będzie eksterier z hodowli Dorplant modele 1949-1980,bo takie ostatnio widuje. Tragedia! Można myśleć o szkoleniu,o zawodach ale to nie usprawiedliwia nikogo by cofać się w eksterierze.
Eksteriery,które nie zaliczają testów,egzaminów są eliminowane z hodowli.Najwyższy czas zając się eksterierem "użytków" i nie dopuszczać do hodowli tych które odbiegają od normy. _________________ www.zhetmanskiejsfory.strefa.pl
|
Powrót do góry |
|
 |
Demarko
|
Wysłany: Pon Kwi 05, 2010 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Ale Halinko są Święta...i niema co podnosić ciśnienia ! _________________ Marek Dmochowski |
|
Powrót do góry |
|
 |
jackdaw
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:24 pm Temat postu: |
|
|
Nie bardzo rozumiem co wzbudziło ten "atak".
Czyżby ten filmik ze sczylem 4m-cznym z naszej hodowli,ktory jest po ARSIE[nie specjalnie lubianej,przez pewną osobę] i po reproduktorze przydomkiem"zTuszyskiego lasu"[znienawidzonym]??
http://www.dorplant.strefa.pl/index.php?art=247
Forum każde powinno mieć regulamin[w nawiązaniu do milczącego adminstratora stony internetowej Tensor].
Ja na tym forum jestem jako "Jackadaw",nie Kawka.
Nie bedę sie znizal do pewnego poziomu,używając tego samego tonu dyskusji,co niektórzy forumowicze[forumowicz].Wolę przemilczeć malo ciekawą dyskusję i argumenty oraz przepychanki.
Demarko,za rok przypomnę ci o twoich deklaracjach dotyczących startowania w zawodach.
Życzę powodzenia w startach. _________________ Filmiki z naszymi psami.
http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=71&Itemid=93 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demarko
|
Wysłany: Wto Kwi 06, 2010 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Z mojej strony nie doszukuj się żadnego ataku po prostu denerwuje mnie nagonka na eksteriery / charakter ,dysplazja /. Poza tym owczarki z Tuszyńskiego Lasu ośmieszają "polskie " użytki. Wyniki z zawodów np. 38/48/58 dają do myślenia , rozumiem wyniki śladu i obrony , ale posłuszeństwo <50 ?. I nie są to wyniki przydomków hodowli eksterierowych. Dlatego coś mi tu nie pasuje i tyle. _________________ Marek Dmochowski |
|
Powrót do góry |
|
 |
jackdaw
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 6:48 am Temat postu: |
|
|
Demarko ty chyba nie wiesz co piszesz.
Hodowla "z Tuszyńskiego Lasu" to hodowla typowo eksterierowa Pana Gątkowskiego.
Jakie ty wynki zawodow podajesz,bo nie wiem???? .
Co do mojego zamilownia do eksterierów,też nie masz zielonego pojęcia.
Zawsze pracowałem z eksterierami i będę pracował.
Ten szczylek 4 m-czny na filiku to typowy eksterier,jakbyś mial wątpliwości.
W środowisku szkoleniowców jestem z nany jako "obrońca" eksterierów.
Spytaj Bartka Przykuty,bo zdaje się z nim trenujesz.
Jeszcze raz zyczę powodzenia na zawodach. _________________ Filmiki z naszymi psami.
|
Powrót do góry |
|
 |
mch
|
Wysłany: Sro Kwi 07, 2010 7:35 am Temat postu: |
|
|
Demarko napisał: | Wyniki z zawodów np. 38/48/58 dają do myślenia , rozumiem wyniki śladu i obrony , ale posłuszeństwo <50 ?. |
Tak, dają do myslenia tyle np , że za to samo ten pies z przewodnikiem na egz. związkowym pewnie by mial 100/100/100 .
Mala skladanka z ostatnich mistrzostw Polski , gdzie tuszyńskie eksteriery były
http://www.youtube.com/watch?v=0YsGwNS0EuQ _________________ Monika Chmiala |
|
Powrót do góry |
|
 |
|