Forum www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Strona Główna www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl
Forum ON

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szkolenie eksterierów
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 20, 21, 22  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Strona Główna -> Szkolenie/Sport (PT,IPO)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grandziocha

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="jackdaw"][
Cytat:
Z eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu dlugo Cię nikt nie pobije :) jezeli chodzi o "wyczyn" w użytkowości eksteriera.Mówię o skali światowej :)

Jak wszystkie owczarki na świecie padną!!!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
AM

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 5:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grandziocha napisał:

To bardzo proszę wskazać, ile owczarków eksterierowych startowało ostatnio na MŚ FCI lub WUSV? Bo ja oprócz Unki widziałam jedynie ONka eksterierowego na WUSV 2008 i należał do Ivana Balabanova. Reszta wszystko linie użytkowe...

Ostatnio zmieniony przez AM dnia Nie Kwi 04, 2010 6:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
setka

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Grandziocha"]
jackdaw napisał:
[
Cytat:
Z eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu dlugo Cię nikt nie pobije Smile jezeli chodzi o "wyczyn" w użytkowości eksteriera.Mówię o skali światowej Smile

UNKA i GAZ z Tuszyńskiego Lasu godnie reprezentują eksteriery na zawodach. Trzymam za nich kciuki na Silesii ( oprócz moich użytkowych faworytów ). Oby więcej eksterierów pokazywało się w sporcie, i pewnie kilka by się nadawało, tylko przewodnikom się nie chce Crying or Very sad
Demarko

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie tyle nie chce , co nie ma czasu , bo albo wystawy i szkolenie albo zawody i też do nich szkolenie.Ja mam zamiar po zdaniu IPO1 z suką wystartować potem na najbliższych zawodach .Obym wytrwał w swoim postanowieniu...
Grandziocha

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 8:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja rozumiem eksterier,...wystawy eksterier -zawody,użytek -wystawy,użytek- zawody.To kwestia zamiłowania,czasu,warunków,chęci, możliwości finansów,...ale nie rozumiem wazeliniarstwa w wykonaniu Kawki.
setka

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 8:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Demarko napisał:
Nie tyle nie chce , co nie ma czasu , bo albo wystawy i szkolenie albo zawody i też do nich szkolenie.Ja mam zamiar po zdaniu IPO1 z suką wystartować potem na najbliższych zawodach .Obym wytrwał w swoim postanowieniu...

Powodzenia życzę ! Very Happy
jackdaw

PostWysłany: Nie Kwi 04, 2010 10:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="setka"]
Grandziocha napisał:
jackdaw napisał:
[
Cytat:
Z eksterierową UNKĄ z Tuszyńskiego Lasu dlugo Cię nikt nie pobije Smile jezeli chodzi o "wyczyn" w użytkowości eksteriera.Mówię o skali światowej Smile

UNKA i GAZ z Tuszyńskiego Lasu godnie reprezentują eksteriery na zawodach. Trzymam za nich kciuki na Silesii ( oprócz moich użytkowych faworytów ). Oby więcej eksterierów pokazywało się w sporcie,

Agata,wlasnie takie zdanie o eksterierach ja mam. Smile
Zawsze trzymam kciuki za eksteriery na zawodach,które zawsze bronilem na forach a zwlaszcza [żaciekle,swego czasu] na psysportowe. Smile
Nawiazuję do ich użytkowości.
Zawsze szanuję,każdego kto startuje na zawodach a tym bardziej z eksterierem.
Grandziocha

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 9:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
jackdaw napisał:

Zawsze szanuję,każdego kto startuje na zawodach a tym bardziej z eksterierem.

Święta wielkanocne a ten z wazeliną wyjeżdża Very Happy Very Happy Very Happy Lepiej się przyznaj Kawka ,że boisz się Marcina bo jak na razie jest lepszy.Ma teraz nowego młodego owczarka niemieckiego EGO,który jest wieku KATII -model 1949 no,to na wszelki wypadek mu cukrujesz.
Demarko

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 11:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cyt.

"Zawsze szanuję,każdego kto startuje na zawodach a tym bardziej z eksterierem."

Odnoszę wrażenie że te eksteriery to są jakieś kaleki...,ale jak czasami słuchałem relacji z zawodów to dziwiłem się że psy/użytki/które nic nie robią tylko ćwiczą , ćwiczą i ćwiczą ,a potem zaliczają na zawodach np.ślad
albo go wcale nie podejmują to coś jest nie tak ! /może przewodnik nieudacznik/ Więc ani z niego użytek ani Owczarek Niemiecki tylko pod szyldem użytkowości są dalej rozmnażane.
Bez żadnej uszczypliwości ale takie mam zdanie
Grandziocha

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 2:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuszna uwaga.Taka KATII- model 1949 nie powącha na wystawie ogona eksterierowi ,..no chyba, że będzie eksterier z hodowli Dorplant modele 1949-1980,bo takie ostatnio widuje. Tragedia! Można myśleć o szkoleniu,o zawodach ale to nie usprawiedliwia nikogo by cofać się w eksterierze.
Eksteriery,które nie zaliczają testów,egzaminów są eliminowane z hodowli.Najwyższy czas zając się eksterierem "użytków" i nie dopuszczać do hodowli tych które odbiegają od normy.
Demarko

PostWysłany: Pon Kwi 05, 2010 3:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale Halinko są Święta...i niema co podnosić ciśnienia !
jackdaw

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie bardzo rozumiem co wzbudziło ten "atak".
Czyżby ten filmik ze sczylem 4m-cznym z naszej hodowli,ktory jest po ARSIE[nie specjalnie lubianej,przez pewną osobę] i po reproduktorze przydomkiem"zTuszyskiego lasu"[znienawidzonym]??
http://www.dorplant.strefa.pl/index.php?art=247
Forum każde powinno mieć regulamin[w nawiązaniu do milczącego adminstratora stony internetowej Tensor].
Ja na tym forum jestem jako "Jackadaw",nie Kawka.
Nie bedę sie znizal do pewnego poziomu,używając tego samego tonu dyskusji,co niektórzy forumowicze[forumowicz].Wolę przemilczeć malo ciekawą dyskusję i argumenty oraz przepychanki.

Demarko,za rok przypomnę ci o twoich deklaracjach dotyczących startowania w zawodach.
Życzę powodzenia w startach.
Demarko

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z mojej strony nie doszukuj się żadnego ataku po prostu denerwuje mnie nagonka na eksteriery / charakter ,dysplazja /. Poza tym owczarki z Tuszyńskiego Lasu ośmieszają "polskie " użytki. Wyniki z zawodów np. 38/48/58 dają do myślenia , rozumiem wyniki śladu i obrony , ale posłuszeństwo <50 ?. I nie są to wyniki przydomków hodowli eksterierowych. Dlatego coś mi tu nie pasuje i tyle.
jackdaw

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 6:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Demarko ty chyba nie wiesz co piszesz.

Hodowla "z Tuszyńskiego Lasu" to hodowla typowo eksterierowa Pana Gątkowskiego.
Jakie ty wynki zawodow podajesz,bo nie wiem???? Shocked .
Co do mojego zamilownia do eksterierów,też nie masz zielonego pojęcia.
Zawsze pracowałem z eksterierami i będę pracował.
Ten szczylek 4 m-czny na filiku to typowy eksterier,jakbyś mial wątpliwości.
W środowisku szkoleniowców jestem z nany jako "obrońca" eksterierów.
Spytaj Bartka Przykuty,bo zdaje się z nim trenujesz.
Jeszcze raz zyczę powodzenia na zawodach.
mch

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 7:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Demarko napisał:
Wyniki z zawodów np. 38/48/58 dają do myślenia , rozumiem wyniki śladu i obrony , ale posłuszeństwo <50 ?.

Tak, dają do myslenia tyle np , że za to samo ten pies z przewodnikiem na egz. związkowym pewnie by mial 100/100/100 Laughing .

Mala skladanka z ostatnich mistrzostw Polski , gdzie tuszyńskie eksteriery były Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=0YsGwNS0EuQ
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.owczarek-niemiecki.ipnet.pl Strona Główna -> Szkolenie/Sport (PT,IPO) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 13 z 22

Skocz do: